Strona główna
Szukaj
FAQ
Strona główna forum » Info zone » Testy

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 31 gru 2008, o 19:50
extreme user
extreme user

Telefon: N95 8GB
Wersja FW: 30...
to nie forum siemensow

Tytuł: Re: Internet w N95 ==>WiFi
PostNapisane: 29 sty 2009, o 19:27
nowy
nowy

siemka,
a ja mam taki problem: znajduje mi sieć bez problemu, łączę się z nie, niby wszystko bajerancko, aleeee....
ale strony nie chca się ładować, gg też nie działa...
i co najciekawsze jak robiłem to w domu, to raz mi działa bajerancko, a innym razem juz nie...;/
jakby ktoś potrafił pomóc to byłbym wdzięczny :)

PostNapisane: 1 lut 2009, o 17:08
extreme user
extreme user

Telefon: Cyber-shot™ C905
Wersja FW: R1BA038
po kolei, jaki masz modem? jak livebox'a to musisz kliknac przycisk wifi i uruchomic na 192.168.1.1 bezprzewodowy internet, i teraz tak: klikasz w n95 zeby ci znalazlo siec
jak ci znajdzie to wchodzisz w to i wybierasz dostepne punkty dostepu
nastepnie wpisujesz klucz wlan, na liveboxie jest on na pudelku lub na spodzie liveboxa na takiej nalepce
pozniej jak wpiszesz juz to sprawdz czy wszystko sie zgadza, zanim klikniesz przycisk ok to najpierw kliknij przycisk wyszukiwania urzadzen czy jakos to tak sie nazywa w liveboxie taki czarny maly przycisk REG, znajduje sie po prawej stronie na spodzie liveboxa, patrzysz czy miga ci pierwsza dioda, jesli tak to klikasz ok w telefonie czekasz i jeszcze raz ok, wchodzisz na jakas strone np. google albo cos obojetnie i zostawiasz telefon nic nie robisz do momentu az nie przestanie migac pierwsza dioda, wtedy livebox zapisze adres mac, i telefon zapisze adres mac i przy nastepnym polaczeniu nie bedzie wolal klucza wlan tylko automatycznie cie polaczy. RADZĘ CI ŻEBYŚ SOBIE WYŁĄCZAŁ WYSZUKIWANIE WLAN BO TO ZŻERA BATERIE

PostNapisane: 2 lut 2009, o 19:32
20
20

ja nie wiem jaki wy problem widzicie:) jak jest siec to jest problem czy otwarta czy zamknięta czy znasz klucz WEP czy nie. dużej filozofii nie ma a robicie problem.

PostNapisane: 2 lut 2009, o 20:13
extreme user
extreme user

Telefon: Cyber-shot™ C905
Wersja FW: R1BA038
hm, wlasciwie to tak ale jak nie jemu to innemu sie przyda instrukcja jak polaczyc n95 z liveboxem napewno sie nie jeden jeszcze znajdzie :-> :-> :-> gwarantuje Ci to na 100% :mrgreen:

Tytuł: problem z routerem D-link DIR-300
PostNapisane: 25 lis 2009, o 20:49
nowy
nowy

Telefon: Nokia n95
Mam problem z połaczeniem wifi kiedy łacze sie z routerem to kaze podac mi wstepnie współ dzielony klucz dostepu WLAN .
Gdzie go znajde????

Tytuł: Re: problem z routerem D-link DIR-300
PostNapisane: 30 lis 2009, o 20:06
40
40

Telefon: N95
Wersja FW: 35.0.002
seledyn napisał(a):
współdzielony klucz dostępu WLAN

to hasło jakie wpisujesz gdy chcesz się połączyć ze swoją siecią wifi

PostNapisane: 20 gru 2009, o 14:20
nowy
nowy

Telefon: N95 8GB, MDA3
Kurcze czytam i nadziwić się nie mogę, jak możecie mieć zasięg do 100m ???!!! I do tego "zanikający" po 100m (w domu) ? To spore chaty macie (heh 100x5m 500m2)....

WiFi realny zasięg ma 7-15m w domu/pomieszczeniach, w zależności jakie ściany. A N95 powinien działać z każdym routerem bez znaczenia jego marka (poza nowymi nkami do których potrzebujemy często nowych kart w nowym N standardzie).

PostNapisane: 20 gru 2009, o 20:46
Ekspert Mod

Telefon: Nokia n97 Black
Wersja FW: v20.0.019
Wi fi do 7 metrów? Wszystko zależy od nadajnika, a nie telefonu. Jeśli ma się potężną antenę w routerze to można łapać wi fi nawet kilometr od domu. Sam odbiornik w n95 jest słabszy, niż ten zamontowany np w nowoczesnym laptopie. Z takimi różnicami mogę się zgodzić.

Obrazek

Cogito Ergo Sum...

PostNapisane: 24 gru 2009, o 17:48
nowy
nowy

Hej. A da się tak zrobić, żeby bez odpalania kompa można było się połączyć z netem za pomocą telefonu?? Mam livebox'a. Ale to chyba musiałbym mieć tego livebox'a zainstalowanego na telefonie. Komp włączony - serfuję na telefonie, komp wyłączony - nie mogę serfować. :-|

PostNapisane: 8 lut 2010, o 19:04
nowy
nowy

Telefon: N95-1
Wersja FW: V 31.0.017
Nie obraźcie się, ale kto jak kto, ale TP potrawi tak skomplikować życie, że szok... Najtańszy chiński badziew prosto z tajwanu za 50zł (ze strony dealextreme.com) instaluje się bajecznie i działa 500razy lepiej niż modemolampka z TP... A już jak pomyśle o tv z neostradą i liveboxem to poprostu mam ochotę wyskoczyć z 8mego piętra... Kto to pomyślał, żeby tuner tv cyfrowej trzeba było do livebox'a podłączać szooookkkk... Albo instalować na lapku dodatkową sieciówkę na usb (made in tp) bo "akurat" livebox nie współgra z tą w lapku... Na dobicie tego "wynalazku" zapytam gdzie toto ma antene... Ale taką odkręcaną jakbym na piętrze sygnału nie miał... Ano nie ma :lol:

Nie pisze tego, żeby wszyscy biegli do sklepu po Cisco... Ale tego D-Linka, albo LinkSys'a chociaż można już mieć... Boże nawet pentagram będzie lepszy niż toto coś z TP :evil:

Mi Nka pięknie współpracowała z wszelkimi routherami jakie napotkałem na drodze... A powaliła mnie na kolana obsługa YouTube'a przez fabryczną przeglądarkę... W porównaniu z IE w Toshibie G900 to wymiata :-P

PostNapisane: 24 kwi 2010, o 22:39
nowy
nowy

Telefon: N95
Ja mam taki problem ze wpisuje hasło WPA i wszystko pięknie działa chcę wejść na jakąś stronke i wystakuje ze kod WPA jest nie ważny

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie